شنبه ۲۵ اسفند ۰۳

آشنایی با فضای ذخیره سازی ابری

۳ بازديد

فضای ذخیره‌سازی ابری راهی برای کسب‌وکارها و مصرف‌کنندگان است تا بتوانند داده‌ها را به صورت آنلاین ذخیره کرده و در هر زمان از هر مکانی به آن‌ها دسترسی داشته باشند. در این روش می توان داده ها را به راحتی با کسانی که مجوز دارند به اشتراک گذاشت. فضای ذخیره سازی ابری همچنین راهی برای پشتیبان گیری از داده ها برای تسهیل بازیابی خارج از سایت ارائه می دهد.

امروزه، افراد به چندین سرویس رایانش ابری رایگان مانند Google Drive، Dropbox و Box دسترسی دارند که همگی با بسته‌های اشتراک ارتقا یافته، اندازه‌های ذخیره‌سازی بزرگ‌تر و خدمات ابری بیشتری را ارائه می‌دهند.

تاریخچه فضای ذخیره سازی ابری


اعتقاد بر این است که ذخیره سازی ابری توسط دانشمند کامپیوتر دکتر جوزف کارل رابنت لیکلیدر در دهه 1960 اختراع شده است. حدود دو دهه بعد، CompuServe شروع به ارائه مقادیر کمی از فضای دیسک به مشتریان خود برای ذخیره برخی از فایل های آنها کرد. در اواسط دهه 1990، AT&T اولین سرویس ذخیره سازی مبتنی بر وب را برای ارتباطات شخصی و تجاری راه اندازی کرد. از آن زمان، تعدادی از خدمات مختلف مورد توجه قرار گرفته اند. برخی از محبوب ترین ارائه دهندگان ذخیره سازی ابری اپل (iCloud)، آمازون (سرویس وب آمازون)، دراپ باکس و گوگل هستند.

فضای ذخیره سازی ابری


کاربردهای فضای ذخیره سازی ابری

ذخیره سازی آنلاین داده ها
Cloud Computing اجازه ذخیره سازی و دسترسی به داده هایی مانند فایل ها، تصاویر، صدا و فیلم ها را در فضای ذخیره سازی ابری می دهد. در این عصر کلان داده، ذخیره حجم عظیمی از داده های تجاری به صورت محلی نیازمند فضای بیشتر و هزینه های فزاینده است. اینجا جایی است که فضای ذخیره‌سازی ابری وارد عمل می‌شود، جایی که کسب‌وکارها می‌توانند با استفاده از چندین دستگاه، داده‌ها را ذخیره کرده و به آنها دسترسی داشته باشند.

پشتیبان گیری و بازیابی
ارائه دهندگان خدمات ابری امکانات ذخیره سازی و پشتیبان گیری ایمن را برای داده ها و منابع موجود در ابر ارائه می دهند. در یک سیستم محاسباتی سنتی، پشتیبان گیری از داده ها یک مشکل پیچیده است و اغلب، در صورت بروز فاجعه، داده ها می توانند برای همیشه از بین بروند. اما با محاسبات ابری، داده ها را می توان به راحتی با حداقل آسیب در صورت بروز فاجعه بازیابی کرد.

برنامه های کاربردی آنتی ویروس
با Cloud Computing نرم افزار آنتی ویروس ابری ارائه می شود که در فضای ابری ذخیره می شود و از آنجا ویروس ها و بدافزارها را در سیستم سازمان نظارت می کنند و آنها را رفع می کنند. پیش از این، سازمان ها مجبور بودند نرم افزار آنتی ویروس را در سیستم خود نصب کنند و تهدیدات امنیتی را شناسایی کنند.


برای مطالعه ادامه مطلب مقاله فضای ذخیره سازی ابری چیسترا مطالعه کنید
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.